Punte hamstere

28-11-21

Wederom slaagde de heren recreanten erin om op zondagmorgen de zo gewenste punten binnen te harken op weg naar het kampioenschap 21-22….

Aangezien wij op zondagmorgen onze competitie spelen is er voor de oude mannen geen vuiltje aan de lucht als het om Corona-maatregelen gaat. We spelen net na 5 uur en zijn ruim op tijd klaar om daarna zelfs nog op ons gemakje een tas koffie te kunnen drinken bij één of ander gezellig tentje in os fijn dörpke.

Toch voelt het niet helemaal zo. Zo loop je gewapend met QR-Code, mondkapje en eventueel een PCR testbewijs een sporthal binnen, zo buitel je twee uur over elkaar heen op een kunststof vloer in een verwarmde hal zonder veel ventilatie, niet wetende wat diegene naast en tegenover je allemaal onder de leden kan hebben…..

Hoe dan ook, vol zelfvertrouwen togen we in ieder geval naar Holt-Blierik om daar de plaatselijke VC Meuleveld efkes wat punte aaf te snoepe. Det snap ge toch zelf auk wahl, die punte gaon mei naor Kessel! Aaf, oet.

Overtuigd als we waren werd deze gedachte dan ook in daden omgezet, althans in de eerste drie sets. Kessel begon zeer sterk, al snel werd er een 8-1 voorsprong genomen (die ook vakkundig bijna weer werd  teniet gedaan tot 8-6), waarna de wedstrijd vooral een vechtstrijd werd omdat we niet ons eigen spelletje speelden en te veel met het hotseknots gedoe van de tegenstander mee gingen. Toch werd er constant een flinke voorsprong behouden waardoor de set met 19-25 mee naar Kessel ging.

Een 1-0 tussenstand en dus op naar de volgende set. Met de herstelde Ton weer binnen de gelederen hadden we welgeteld één wissel, dus daarover konden we weinig ruzie krijgen.. Dan maar getracht om bij de tegenstander het bloed onder de nagels vandaan te halen, hetgeen nog bijna leek te lukken ook. De goed fluitende scheidsrechter en beide aanvoerders kwamen na ampel beraad overeen dat we dat toch maar beter niet door konden zetten en zo werd ook deze strijdbijl halverwege de 2e set begraven en richtte Kessel zich op belangrijkere zaken; Volleyballen.

Ternauwernood werd een nederlaag voorkomen want met 23-25 trokken de rood/zwarten ook dit keer aan het langste eind.

In de derde set speelden we voor de verandering gewoon ons eigen spel en kon Meuleveld geen vuist maken, al snel was er een flinke voorsprong gemaakt en deze gaven we niet meer weg, 16-25 en een tweede 4-0 overwinning leek in de maak.

Leek…… Want zoals zo vaak, concentratie en focus behouden is zo lastig als het makkelijk gaat… We kregen dus de deksel op de neus van een gemotiveerd Meuleveld dat zijn laatste kans met beide handen aangreep. Met 25-23 ging de set terecht verloren en kwam er een einde aan een sportieve pot volleybal.

Ondanks het feit dat we niet mogen trainen gaat onze competitie vooralsnog door, we spelen daarom over twee weken alweer, dit keer proberen we Belfeld onze wil op te leggen.

De kar is nog lang niet vol en aan het eind van de rit staat pas de kassa.

Blijf gezond!!