Het leven kent voor iedereen zijn pieken en dalen, dat is niets nieuws. Zonder al te weemoedig en negatief te worden komt het in het echte leven hier natuurlijk wel op neer. Soms straal je van geluk en plezier, een andere keer kan alles je gestolen worden.

In de kop staat al te lezen; 6 punten. De oplettende lezer zal nu direct denken dat dit aantal in één wedstrijd nooit haalbaar is. Dat klopt, we spreken daarom ook over twee wedstrijden. Die van vorige week tegen de Asteriksen uit Maasbree én die van gisteren in Kessel tegen die uit Horst, de Horster Vereniging van Recreanten, kortweg HVR genaamd.

En deze twee wedstrijden verwijzen direct naar de pieken en dalen, naar de hoogte- en dieptepunten die er ook in volleyballand te bespeuren zijn.

Zo was de wedstrijd tegen Asterix er eentje om heel snel te vergeten ondanks dat we met 4 punten huiswaarts keerden. Slecht gespeeld, niets lukte en toch winnen. Het is allemaal mogelijk.

Gisteren zou het daarom beter gaan, gewoon lekker ons eigen spel spelen, veel servicedruk opbouwen en vechten, vechten voor elk puntje.

Zo gezegd zo gedaan, echter niet met de gewenste uitkomst. Via setstanden van 25-20 en 28-26 kwam Kessel op een 2-0 voorsprong, maar deze werd in set 3 op matchpunt uit handen gegeven. Middels 26-28, 15-25 en 11-25 werd het dus 2-3 in Horster voordeel.

Totaal onverwacht, totaal onnodig ook en daarbij bleef toch een lichte nasmaak hangen die we wellicht pas komend weekend weer kwijt zijn als we de derde helft genuttigd hebben..

Hoe dan ook, 6 punten erbij en nog geen vuiltje aan de lucht als het op kampioenskoers aankomt. We staan nog altijd een punt of drie los en moeten in de komende wedstrijden voor de kerstdagen gewoon zelf de punten binnenblijven slaan.

Daarna volgt op 23 december de PuB-quiz met gezellig avondje voor al onze leden. Zegt het voort!