Het einde van de eerste helft komt langzaam in zicht. Op zaterdag 26 november speelde VC Kessel dames 1 haar 9e competitiewedstrijd en nu in eigen huis tegen Polaris dames 1 uit Helmond. Een belangrijke wedstrijd om meerdere redenen; VC Kessel draait mee in de onderste regionen dus alle punten zijn welkom, maar des te meer omdat we een jarige in ons midden hadden: Kay mocht 27 kaarsjes uitblazen en dat vroeg om een cadeautje!

In de 1e set namen de Kesselse dames een kleine voorsprong, maar deze glipte langzaam uit handen. Er werd met felheid aangevallen, maar aan de kant van Polaris werd net iets vaker gescoord waardoor Polaris de voorsprong overnam en verder uitbouwde. Helaas ging deze eerste set naar Polaris met 16-25.

De 2e set verliep wisselend met enkele serviceketsers die naar het naastgelegen lege veld verdwenen, maar op een gegeven moment draaide Kessel steeds beter en werd vlammend gescoord. Nu nam Kessel de leiding al werd het boven de 20 nog penibel. Kessel hield dit keer het kopje boven water en vocht zich naar de 25 punten, eindstand 25-21.

In de 3e set vlamde Kessel door en met name door een goede servicedruk nam Kessel ook deze set in ontvangst bij 25-21. Zou het kwartje dan eindelijk onze kant opvallen?

De goede servicedruk werd ook in de 4e set voortgezet en er werd goed verdedigd. We voerden de druk in de aanval op en ook het blok op de snelle middenaanval van Polaris stond als een muur. De feeststemming langs de kant werkte aanstekelijk en als collectief werd ook de 4e set en dus de wedstrijdwinst binnengehaald met 25-21; eindelijk een lekkere winst met 4 punten (3-1).
Volgende week staan we ook om 17u in Sporthal Achter de Haof tegenover het ons welbekende Jokers uit Maastricht, hopelijk kunnen we net zo’n assertief spel laten zien en weer wat puntjes binnenhengelen!