Dames 1 van VC Kessel begon op donderdag 10 maart aan een pittig week; in 6 dagen tijd zullen 4 wedstrijden en 1 training afgerond worden. De aftrap begon met de wedstrijd tegen Klaverblad/HHC. De thuiswedstrijd werd verloren met 1-3, dus de Kesselse dames hadden iets goed te maken. De afgelopen weken waren goede resultaten geboekt dus de dames waren gebrand om een revanche te nemen.

De eerste set startte Kessel fel en liepen de dames al snel een paar punten uit op Horn. Hoewel verdedigend nog wat punten aan Kesselse kant vielen en het hoge middenblok voor wat kortsluiting zorgde, zorgde een goede service en tactische ballen voor setwinst bij 19-25.

De tweede set werd enorm spannend en moest boven de 20 beslecht worden door koelbloedigheid, goede service en vechtlust en viel gelukkig in het voordeel van Kessel bij 26-28.

In set 3 kwam Kessel op een prettige voorsprong, maar verspeelde deze door persoonlijke foutjes en verminderde focus in de verdediging. Horn profiteerde hiervan door de druk op te voeren en gaf deze set niet meer uit handen met 25-22.

Met het oog op de komende wedstrijden had Kessel echt geen trek in een 5-setter, maar de dames lieten het bijna wel zo ver komen… Maar waar Kessel eerder de kopjes liet hangen en een achterstand van 24-21 meestal niet meer goed wist te maken, kregen de dames vleugels en vonden ze de focus en vechtlust om de set nog binnen te hengelen met 29-31. Het kostte wat moeite en het punt werd al gevierd voordat gefloten werd, maar wat heerlijk die 4 punten erbij.

Dit  geeft goede moed voor de wedstrijd tegen Hands Up, zaterdag 12 maart om 16u in Sporthal Achter de Haof, want ook daarbij hebben de dames iets goed te maken… Publiek is uiteraard weer van harte welkom, tevens mogen we de toekomstige speelsters/spelers van Kessel verwelkomen op de tribune voor extra support!!