Hedenochtend heeft het vlaggenschip van onze heren recreanten afdeling voor de 5e opeenvolgende wedstrijd gewonnen. Dat vlaggenschip is niet zo moeilijk, er is namelijk maar één team, maar het 5 keer op rij winnen is echter geen kattenpis.

Vandaag stond er namelijk de wedstrijd tegen Trivia op het programma en laat dat nou net de tegenstaander zijn waartegen we de laatste nederlaag geleden hadden, lang lang geleden toen we nog dachten dat we makkelijk kampioen zouden worden….

Hoe mooi is het daarom dat we juist vandaag 4 punten mee naar huis konden neen, hoe mooi is het daarbij ook dat de kampioenskar nog altijd klaar staat om opgetuigd te worden. Afgelopen middag werd er reeds geoefend door Harmonie de Maasoever die natuurlijk deze op hand zijnde festiviteiten met vrolijke noten gaan begeleiden als het zover komt.

Maar, terug naar het begin van deze morgen, ergens rond een uur of 8. Paniek!! We hadden er eentje die positief was. Niet positief gestemd, maar positief bevonden op het met zich meedragen van het bekend C-virus….

Dat was ff balen en schrikken, want we hadden al vier afmelders die óf geblesseerd óf op vakantie waren. Uit voorzorg hadden we al met Frank Fusers geappt of hij bereid was een paar setjes mee te ballen. Helemaal vanuit Maasbracht naar America op de vroege zondagmorgen, je moet er iets voor over hebben om met ons sterrenensemble mee te mogen ballen.

Afijn, mét Frank, die ook niet erg fit was togen we dus naar America, daar waar we vroeger tegen AVOC speelden. In een gezellig klein hok, gymzaal genoemd. Met een dak op een hoogte dat je moet bukken bij het opspringen want anders stoot je je kop. Met een zaal zo groot dat je met 1 been in het veld moet staan om te kunnen serveren en daar waar het publiek in het materiaalhok de wedstrijd volgt én waar het steenkoud is in de kleedkamers…. Daar dus.

Die van Trivia hadden er dus alles aan gedaan om ons bij voorbaat al uit de concentratie te halen. Dit was echter een tevergeefse poging. Kessel kwam voor punten, veel punten. Dat was na de 4-0 thuisnederlaag het enige wat ons nog genoegdoening kon geven. Zeker ook met het oog op de stand want bij een 3-1 winst zou het  zo zijn dat we samen met Trivia én Maasbree op gelijke hoogte staan!!

Dit was vooraf niet bekend, ons ging het er om dat we revanche wilden nemen op de ongelukkige nederlaag aan het begin van het seizoen.

We wisten dat het lastig zou worden, de  mannen uit America zijn allemaal flink uit de kluiten gewassen en kleine kereltjes waar je effe overheen slaat staan er niet tussen. Allemaal kerels van rond de 1.90, dan is het lastig om het blok te omzeilen en direct punten te scoren.

Toch lukte dit vandaag wonderwel. Via het blok kun je namelijk ook puntjes maken, met uitgekiende prikballetjes gaat dat tegen die boomstammen ook prima.

Dat was dus de tactiek vandaag, blijven prikken en via de handen de punten binnen harken.

Met 25-16, 25-17 en 25-18 hadden we vandaag van de koploper niets te vrezen. Er kwam ook nog bij dat er vandaag bij de Amerikanen niet veel lukte. Op het moment suprême bezwijken onder de druk, is dat ook een kwaliteit die een tegenstander je kan opleggen? Zo ja, dan beheersten wij die vandaag bijna tot in de perfectie… alleen die verrekte laatste set, dat lukt soms nog niet. Trivia deed hierin alles wat binnen zijn macht lag en dus werd deze met 25-23 door de Kesselnaren met enige tegenzin afgegeven.

Toch togen we opgewekt huiswaarts, je behaalt ten slotte niet iedere week een 3-1 overwinning op de koploper.

De punten werden daarom dit keer maar weer eens bij Clevers gevierd, sommigen namen daarin alvast een voorschotje op het kampioenschap door maar weer eens een lekkere koffie-combi te bestellen.

Volgende week spelen we alweer, nu tegen die oet Bree en dat is één van de mede koplopers. Daarna nog twee potjes en dan is deze competitie alweer gelopen. Haast u dus voor de allerlaatste kaarten, want deze ontknoping wil je natuurlijk niet missen!