Eg Kessels

Daags na Eg Kessels deden de Kesselnaren hun onverzettelijke mentaliteit weer eer aan…

Zondag 29 januari, zo’n typisch koude winterdag waar je het liefst in bed blijft liggen. Guur, grauw en weinig verwachting als het op mooie dingen aankomt.

Zo’n dag  dus waarop je naar Horst mag om aldaar in de grote Dendronhal te volleyen tegen één van de laagvliegers uit onze poule, HVR. Voor onderschatting waren we al gewaarschuwd in de thuiswedstrijd want die leverde toentertijd de eerste seizoensnederlaag op.

Maar, die waarschuwing werd zoals gewoonlijk door het complete team in de wind geslagen. We begonnen als een stel natte kranten en keken daardoor al snel tegen een onoverbrugbare achterstand aan van een punt of 7. Deze achterstand kwamen we niet meer te boven want aan het eind van de set stond er 25-22 op het scorebord en dus was de 1-0 achterstand een feit.

Toch was dit geen sein om er een schepje bovenop te doen, sterker nog, in set 2 ging het van kwaad tot erger. Ook deze set ging verloren , redelijk kansloos werd er een 25-16 eindstand bereikt.

Goed, 2-0 achter tegen één van de degradatiekandidaten, dan kun je maar één ding doen… Opportunisme en gogme in de strijd gooien. En zo geschiedde het dat opportunist van het eerste uur, Harrie, tot matchwinnaar werd gekroond vandaag.

Zonder al te veel lof, want dat mag niet van Graad omdat Harrie dan naast de schoenen gaat lopen, was het toch wel dé dag van Harrie. Met lange reeksen van services werden de Horster boomstammen in de luren gelegd. Met setstanden van 17-25 en zelfs 14-25 werd de stand weer gelijkgetrokken.

De Kesselse onverzettelijkheid had nu de plaats van de laksheid ingenomen en dat was te merken, zeker voor die oet Hors. Er werd weer gevochten voor elk punt en dat leverde zowaar een aantal mooie ralley’s op waarin duidelijk te merken was de HVR het niet meer kon bolwerken tegen de aanvalsdrift van VC Kessel.

Zo ook de vijfde set die een ware thriller werd. Via een achterstand van maar liefst 11-2 werd deze bijna geheel teniet gedaan door weer een goede servicereeks van Harrie. Op 11-10 was het nog even de beurt aan HVR om wat te proberen, maar daarna was het Kessel wat toch aan het langste eind leek te trekken. Van 14-14 ging het naar 18-18, maar de verlossende twee matchpunten werden door de mannen uit Kessel met veel gezwoeg over de streep getrokken, met 20-18 werd het een verdiende overwinning voor VCKessel, maar vanzelf ging het zeker niet tegen deze stugge lastige tegenstander.

Aangezien we vorige week de eerste vijfpunter mochten bijschrijven dit jaar kunnen we ons voor de komende twee weken weer koploper noemen, echter dicht op de hielen gezeten door Holyoke. Het blijft dus spannend richting seizoenseinde.

Over twee weken spelen we thuis tegen Trivia, aanvang half tien, komt allen want er is koffie met vlaai na de wedstrijd.