Vanmorgen was het dan zover, die “oet Kessel” konden hun eerste officiële titel in jaren binnenslepen!! Volgens de geleerden hadden we nog twee puntjes nodig om ook écht kampioen te zijn en niet meer achterhaald te kunnen worden door onze tegenstanders.

Met volle moed togen we dus richting Hout-Blerick om daar tegen de plaatselijke trots VC Meuleveld te spelen. Inmiddels een bekende tegenstander met enkele geslepen heerschappen. Oppassen dus voor onderschatting en dus met de sterkste basis beginnen.

Dat betekende dat Harrie er de eerste set naast stond… Dat vond hij zelf ook, want zijn rug had nogal wat te lijden gehad van het hout kloven deze week. Dus een beetje rust was wel op zijn plaats. Gelukkig kon Harrie zijn vaardigheden als coach dit keer ten volle benutten. Zoals altijd kwam er tijdens alle vier de sets geen zinnig woord over zijn tong, maar toch gaf het ons allemaal net dat beetje vertrouwen dat we soms zo nodig hebben.

Met Frank als gehuurd personeel konden we dus met een vaste opstelling alle sets aanvangen. Graad en Arno op de midden, Pup en Hen als spelverdeler c.q. klaaggroep, en met twee afmakers aan de buitenkant, Frank en Roel.

Vanaf punt 1 was Kessel er met het hoofd, zoals vaker dit seizoen, helemaal bij. Voordat de Blerickenaren goed en wel wakker waren stond het 10-1 door een geweldige servicereeks van Graad. Dit mochten we natuurlijk niet meer uit handen geven en dat gebeurde ook niet. Meuleveld sputterde nog wel iets tegen maar met 25-11  werd het eerste punt in Kessels voordeel beslecht.

Dan naar set 2, meestal lukt het ons dan ook nog wel om de concentratie vast te houden, maar vandaag kwam er toch ook wel een klein beetje spanning bij kijken. Het ging tenslotte wel om het verlossende punt dat ons het definitieve kampioenschap zou brengen.

Gelukkig slaagden we erin om de tegenstander met een goede servicedruk het vuur aan de schenen te leggen. Ze kregen constant de bal terug en er werd voor ieder punt van beide kanten keihard gevochten. Met een bevrijdende 25-19 trok Kessel uiteindelijk aan het langste eind en kon het feestje eigenlijk al gevierd worden.

Maar, Kessel wilde meer, meer punten en meer zekerheid. Harrie zag het niet echt zitten om in te springen bij een winnend team en kon zodoende zijn rug sparen. Dat vond de rest van het team ook…

Met wederom een 25-19 setwinst werd de overwinning veiliggesteld en was de vierde en laatste set niet meer interessant. Deze werd traditiegetrouw verloren met ruime cijfers, 25- 17. Maar wat boeide het nog.

VCKESSEL is KAMPIOEN van het seizoen 2021-22!!!

Voor wat het waard is blijven we nog wel een paar weken trainen, er is echter een kleine wijziging in de locatie. Trainingssessies worden in April en Mei alleen nog in de kantine gedaan om de stramme en vermoeide spieren voor verdere aftakeling te behoeden.

Een goede beslissing vinden we zelf, zodoende kunnen we extra lang genieten van de behaalde titel onder het genot van bier en sterke verhalen.

We kunnen ons dan ook eens in de ogen kijken en het afgelopen seizoen evalueren. Er zijn stoppers zoals Ton van de Beucken, er zijn langdurig geblesseerde spelers zoals Jos Peeten, wat staat ons nog meer te wachten? Of het nu Corona is of wat anders. Telkens weer komen er verrassingen op ons pad. De ene keer positief in de vorm van een kampioenschap, de andere keer in de vorm van ouderdomsverschijnselen. Dat is nu eenmaal de realiteit die we onder ogen moeten zien, maar het geeft ons daarbij wél de kracht om door te gaan en het groepsgevoel, het ‚wij‘  te versterken.

Samen sterk, ook volgend seizoen weer.

Mochten er nu mensen zijn die deze gedachte koesteren, meld je aan en join the group.

We wensen een ieder alle gezondheid toe, een fijne vakantieperiode, een héél gaaf jubileumweekend en we hopen daarbij elkaar in september weer te mogen begroeten voor een nieuw kampioenschapsjaar.