Na een klein aantal weken geen wedstrijd te hebben gespeeld mochten de dames van Kessel het afgelopen zaterdag opnemen tegen Nuvoc DS1 in Veldhoven. Na de laatste wedstrijden van 2022 een stijgende lijn te hebben laten zien, was het zaak om dit door te zetten in 2023.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en wisten vanaf het begin op voorsprong te blijven door goed te verdedigen en een sterke servicedruk neer te leggen. Dit resulteerde in een setwinst met 22-25.

Door naar set 2 waarbij we de opdracht kregen om de druk te houden en steeds verder uit te bouwen. Dat we de sterkere ploeg waren in het begin van de 2e set bleek aan een voorsprong van 7 punten. Nuvoc wist echter ook steeds meer druk te leggen en door een aantal persoonlijke fouten aan de Kesselse kant al snel terug te komen naar een gelijke stand. Punt voor punt werd er tot het einde van de set gevochten waarbij Nuvoc de punten wel wist te scoren en de set met 26-24 in Veldhoven bleef.

Over set 3 en 4 kunnen we kort zijn. Alles wat in het begin wel leek te lukken was verdwenen. We konden de druk niet houden en scorend de ballen niet op de grond krijgen. Nuvoc kwam daarentegen wel beter in hun spel en pakten beide sets met 25-13. Zaak om de komende week hard te trainen om aankomende zaterdag punten mee naar Kessel te nemen vanuit Sint Anthonis. Hier spelen we tegen Somas/Activia DS3 dat net zoveel punten heeft verzameld als wij en waarmee we dus een plek delen in de eindstand. Een spannende wedstrijd om 14.15u in Sint Anthonis waarbij we alle support kunnen gebruiken.