Op zaterdag 21 januari stond de wedstrijd tegen Somas/Activia op de planning. Een zeer jonge ploeg met veel talent waar we het zowel in de voorbereiding als in de eerste competitie helft lastig tegen hadden. Na de 0 punten in de thuiswedstrijd waren de dames gebrand om er deze keer meer aan over te houden.

Een rommelig begin zorgde voor een vroege achterstand in set 1. Lange tijd werd er achter de feiten aangelopen. Hoge servicedruk vanuit Activia zorgde ervoor dat het gat niet kon worden dicht gelopen. Pas tegen het einde van de set werd het spannend. De Kesselse dames wisten de druk aan de overkant te houden en wisten zo bij te komen tot 23-23. Met deze eindsprint leek al het kruit verschoten en volgden er twee makkelijke punten voor Activia (25-23).

Het gevoel dat er iets te halen viel heerste tijdens de set wissel, maar leek verdwenen zodra de dames het veld in stapten. Wederom lukte het de dames niet om in hun eigen spel te komen door de enorm hoge service druk. Zowel set 2 en 3 gingen redelijk gauw verloren met 25-19 en 25-17.

In set 4 werd een laatste gooi naar dat ene, hoognodige, puntje gedaan. Onder een nieuw motto: ‘Rossen en rapen’ gingen de dames zeer goed van start. Lange tijd waren ze baas in set 4 en er leek niets meer mis te kunnen gaan. Op 24-18 één puntje binnen hengelen en set 4 ging mee naar Kessel….. bleek helaas moeilijker dan verwacht. Punt voor punt kwam Activia dichterbij en het geklungel aan Kesselse zijde werd als maar erger. Set 4 werd weggegraaid voor Kesselse neuzen en ging met 26-24 uiteindelijk ook naar Activia.

4-0 de boot in, een hele grote domper met een nog zuurder einde.. Kunst om dit heel snel te vergeten en ons klaar te stomen voor volgende week zaterdag waar the battle of the twins ons te wachten staat. De ploeg uit Horn komt op bezoek die ons vergezellen in de onderste regionen van de ranglijst. Punten zijn hard nodig, evenals support! Graag zien wij jullie volgende week zaterdag om 17.00 in onze eigen ‘Achter de Häöf’!!