Zenuwen krijgen recreanten niet klein:

Vandaag toog het recreantenteam van Kessel weer eens naar Maasbree om daar te strijden tegen de plaatselijke Asteriksen.

Zoals vorige week al geschreven strijden wij dit seizoen samen met de Amerikanen én Asteriksen om de officieuze titel in onze poule.

Na de winst in de directie confrontatie met die oet America vorige week bleek dat wij Kesselnaren met al onze ervaring steeds sterker in de schoenen staan als het er op aan komt. Vorige week leidde dat tot een 3-1 overwinning, met name door sterk spel van onze kant maar óók door fouten van een nerveus ogend Trivia.

Vandaag dus Maasbree, de mede koploper. En ook hier bleek dat het in de hand houden van de zenuwen een groot probleem kan vormen. De Breetsen wilden té graag, wat leidde tot een te grote foutenlast en onnodige ergernis.

In de eerste set was hiervan echter nog geen sprake…..

Wij hadden met de nodige moeite toch nog 7 man bij elkaar geraapt. Zonder Jos, zonder Graat, zonder Lorenz, maar dit keer mét Jack, hersteld van corona, togen we dus naar Maasbree.

Jack kon direct zijn uitnodiging waarmaken op de midden en de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat hij dit niet onverdienstelijk deed. Op wat overactieve reacties na ging het alleraardigst en de kans is best groot dat we hem in uiterste nood nogmaals gaan vragen om mee te doen.

Hoe dan ook, Kessel startte zeer goed. Met geconcentreerd, simpel volleybal werden de punten aan elkaar geregen en als het al eens twee punten tegen zat dan wisten we dit in onderling overleg met gemak om te draaien. Zodoende werd Maasbree geen kans gegund en met 25-14 was het eerste punt voor die uit het mooiste Maasdorp van Limburg.

In set twee probeerden de Breetsen het op een ietwat andere manier voor elkaar te krijgen om de puntjes te scoren. Er werd meer en meer geprikt en zodoende slaagde men erin om de gehele set een paar punten voorsprong te houden totdat de big-points kwamen en de onverzettelijkheid van Kessel de overhand kreeg. Van 23-19 ging het naar 24-23 en toen sloeg bij Maasbree de vlam in de pan. Sommigen van hen dachten dat er van Kesselse kant een touché was gemaakt en dit werd niet aangegeven. De scheids oordeelde dat er ook geen touché was geweest en dus ging het punt gewoon naar Kessel. Vals spel, oneerlijk, allerlei verwensingen werden gemaakt, maar de bal was écht niet geraakt door ons en dus stond er een 24-24 tussenstand op het bord. Als je dan zo hoog in de emotie zit ga je fouten maken, dat mag bekend zijn. Kessel  maakte gretig gebruik van deze tegenslag bij Maasbree en zodoende werd de eindstand van deze set op 26-28 gebracht.

Een 2-0 voorsprong dus.

Na de setwissel en de nodige overleggen tussen de aanvoerders werd er gelukkig gewoon verder gespeeld. Ruzie maken op de vroege zondagmorgen is nergens goed voor, lekker ballen is daarom des te belangrijker, ook al staat de koppositie op het spel. We zijn en blijven tenslotte recreatief bezig.

Toch bleek dat Maasbree meer last had van het voorval dan Kessel want ook in de derde set slaagden zij er niet in om het ons heel lastig te maken. Er werd nog wel wat geprobeerd, vooral ballen mid-achter leverden de nodige puntjes op, maar uiteindelijk kwam setwinst voor Kessel nooit in gevaar, met 21-25 werd ook deze een prooi voor ons en dus was de winst voor de zevende keer op rij binnen!!

Over de laatste set hoeven we het niet meer, te hebben…. Daar is Kessel gewoon niet sterk in. Concentratie weg en daarmee ook de strijdvaardigheid. Dat betekent dus een makkie voor onze tegenstanders. Zo ook vandaag, met 25-16 kregen de Asteriksen nog een verdiend punt toebedeeld. Iets wat toch nog voor een glimlach op hun gezichten toverde.

De grootste lach hadden die uit Kessel  natuurlijk op hun smoelwerk, want wederom winst, weer tegen een medekoploper en dus werd nu de koppositie definitief in handen genomen.

We staan nu twee punten voor op de rest van het veld. Met nog twee potjes te gaan mogen we dus nog 1 set afgeven om officieus kampioen te worden. Officieus, want door de bekende Corona-problemen is de competitie niet volledig gespeeld, iets wat ons echter niet weerhoudt om uitbundig te vieren als het zover mocht komen.

Komt daarom aanstaande zondag allen!! Thuis tegen Keuteleut om 9.30 uur! Tot dan.