Op donderdag 17 november stond er weer eens een doordeweekse competitiewedstrijd op de planning. In Weert mochten de Kesselse dames aantreden tegen het eerste damesteam. Na wat tactische tips tijdens de wedstrijdbespreking waren de dames gebrand om punten te pakken.

Zoals wel vaker gezien dit seizoen was de start van de wedstrijd absoluut niet om over naar huis te schrijven. Weinig servicedruk leidde tot voldoende kansen voor Weert om de ene na de andere bal op de grond te timmeren aan Kesselse kant. Ook serverend wist Weert de servicedruk wel heel hoog te houden waardoor de aanval aan Kesselse kant ook niet goed uit de verf kwam. Met 25-10 ging de set naar Weert.

Ook set 2 werd direct met een achterstand gestart om dezelfde redenen als set 1. Op 14-7 kwam er langzaam wat meer energie in de ploeg en punt voor punt kropen de Kesselse dames dichterbij en zelfs er overheen (23-20) maar hadden uiteindelijk niet genoeg over om die laatste 2 puntjes ook binnen te slepen voor de setwinst. Na een spannende eindfase, achteraf gezien ook het enige spannende moment in de gehele wedstrijd, wist vc Weert de set toch binnen te slepen met 27-25.

Set 3 en 4 waren een kopie van set 1 en kunnen dan ook heel kort worden samengevat: 25-14 en 25-8. Na een stevige nabespreking keerde de dames met 0 punten terug richting Kessel, niet waar iedereen op gehoopt had.

Ondanks het vrije weekend werd er op vrijdagavond alsnog getraind om volgende week beter voor de dag te komen. Op 26 november 17.00 komt Polaris uit Helmond op bezoek. Wij zien jullie graag dan in onze eigen ‘Achter de Häöf’ om ons naar de overwinning te supporten!